Maja Ferme x Mila.Vert

October 06, 2020


















Maja Ferme želi svoja oblačila približati vsem ženskam, ki ljubijo modo in si želijo biti modne, zato ustvarja Limited Edition kolekcije, ki so cenovno dostopnejše. V tej kolekciji sta na voljo majici v beli in črni barvi, ter črna obleka. Gre za klasičen in brezčasen model, ki ga prepleta zanimiv valovit detajl. Majico lahko nosimo na superge in jeans za bolj sproščen videz ali pa ju nadgradimo z elegantnejšim spodnjim delom in ženstvenimi petkami. Ravno tako je tudi obleka primerna za bolj ležerne trenutke, kot tudi tiste bolj elegantne. Gre za kose oblačil, ki jih lahko nosimo dnevno in z mnogimi kombinacijami.

Maja je hvaležna za vse priložnosti, ki jih je dobila kot mlada oblikovalka, ko se je šele uveljavljala na modni sceni. Tako vedno pod svoje okrilje povabi mlade in nadobudne oblikovalce, ki potrebujejo dodatno znanje in vzpodbudo na svoji poti. Ravno pri tej kolekciji je del oblikovanja prepustila svoji vajenki in nastal je čudovit izdelek. Preplet tradicionalnosti in ženstvenosti, kar predstavlja znamko Maja Ferme Fashion že v osnovi, saj svoje vrednote črpa iz preteklosti in ustvarja nova ter moderna oblačila.

Ne vem ali je znamka Mila.Vert znana po pleteninah, vendar sem se sama najprej srečala prav z njimi. Očarale so me takoj, saj so kompaktne na pogled, vendar na koži tako zelo mehke in prijetne. Pletenine so bile vedno moj trn v peti, saj prehitro izgledajo obrabljene in ponošene. Zato je pomembno, da izberemo take, ki bodo dolgo z nami, nas prijetno grele ter ovijale naše telo.

Pri Mila.Vert uporabljajo pri izdelavi oblačil materiale, ki imajo najmanj 90 % ekološko sestavo, največkrat je to ekološki bombaž s certifikatoma GOTS (Global Organic Textile Standard) in IVN BEST. Vsa oblačila izdelujejo v manjših serijah posamezniki ali manjša slovenska podjetja, tako je vsak kos izdelan natančno in skrbno, določeni detajli na oblačilih pa so narejeni ročno.

Izdelujejo oblačila za ženske, pri čemer dajejo poudarek etičnemu delovanju na vseh nivojih poslovanja. Pri oblikovanju izhajajo iz klasičnih krojev ter čistih linij, nato skrbno izberejo detajle, ki prispevajo k elegantnejšem videzu oblačil ter jih postavijo v današnji čas, vendar mora oblačilo ostati brezčasno in ženstveno.

Obe z Majo nosiva torbe Mila.Vert, ki so iz 100 % recikliranega poliestra, v videzu umetnega usnja. Vse torbice so zdelane v Evropi, so na voljo v več barvah in jih je možno nositi na več načinov.

Elegantnejša različica je torba v obliki pisma z nastavljivim paščkom, ki nam omogoča, da torbico nosimo na eni rami ali po „poštarsko“ čez telo. 

Torba, ki se jo nosi okoli pasu je primerna za tiste dni, ko si želimo imeti proste roke in s sabo ne potrebujemo veliko, le telefon in šminko. Lahko odstranimo pas in torbico nesemo v roki ali si nadenemo le pas čez obleko ali hlače.

Najbolj priročna pa je zagotovo „Tote“ torba saj je ravno dovolj velika, da vanjo spravimo vse, kar potrebujemo tisti dan, hkrati pa je minimalistična in elegantna. Nastavljiv debelejši pas omogoča, da jo lahko nosimo na več načinov.

Vsaka torba je pakirana v funkcionalno vrečko iz blaga, ki je sešita iz ostankov blaga. Kasneje jo lahko uporabimo za hranjenje torbe v omari, nakupovanje ali potovanja.



Torbe: Mila.Vert

Make-up: Ketrin



1 comment:

  1. Wow, so pretty. Simple black and white two-color tops are the easiest to match in the clothing matching series.

    Everyday I wear blazer and short set women's to work, I can also choose this white.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Instagram

Follow me on @sabinasmolnikar