Maja Ferme x Borboleta

December 14, 2019












Vsi kdaj občudujemo obleke in izdelke slovenskih oblikovalcev. A kljub veliki želji po nakupu, se prikrade strah pred neznanim in negotovim. V trenutku nas na realna tla postavijo dvomi, ki nastanejo v naših mislih: „To je drago; to so obleke za zvezdnice, za na rdečo preprogo; to je samo za ženske z določenim stilom; to ni za vsakdanje življenje …“. Tako se zgodi, da večina žensk prej ali slej zaide v trgovine, kjer si lahko kupijo nešteto kosov, namesto investicije v dober kos, ki bi v omari ostal večno.

Moja zgodba z Majo Ferme se je prepletla, ko sem želela za svojo poroko sanjsko obleko. Kaj kmalu sva ugotovili, da naju druži ljubezen do lepih kosov, ki so podpisani s slovenskim imenom. Predvsem pa nama je všeč, če se za oblačili skriva prav posebna zgodba oz. duša posameznega oblikovalca.

Tako se je rodil najin mali projekt, za katerega upava, da bo nekoč velik. K sodelovanju želiva povabiti čim več oblikovalcev, ki jih spoštujeva in občudujeva. Hkrati pa želiva, da se povezujemo in izmenjujemo svoja znanja, kajti le skupaj smo lahko močnejši.

Najin cilj je približati slovensko modo, izdelke in oblikovalce vsem ženskam in prikazati, da ima slovenski trg ogromno čudovitih in zanimivih oblikovalcev. Ravno tako želiva pokazati, da je ogromno kosov nosljivih in jih lahko oblečemo prav vsak dan. Prepričani sva, da lahko vsaka ženska nosi oblikovalski kos z oblačili, ki jih že ima v omari in še vedno ostane zvesta svojemu stilu. Veseli bi bili, da bi si vsaka ženska upala privoščiti vsaj en sanjski kos, če si ga seveda želi.

Za najina prva outfita sva si izbrali enega, ki ga lahko nosimo za v službo in drugega v večerni različici. Pa ni potrebno vabilo na rdečo preprogo, že praznovanje ljube prijateljice, večerja z dragim ali obisk gledališča bo dovolj. Ali pa vse troje? Saj sva že povedali, da te kose lahko nosite znova in znova. Vsa oblačila so kreacije Maje Ferme, kateri je vaš naljubši kos?

Še vedno velja, da dober nakit dopolni še tako preprost videz, zato sva najprej k sodelovanju povabili nakit Borboleta. S svojo brezčasnostjo se izvrstno poda k vsem kombinacijam, tako športnim, kot tudi elegantnim. Borboletina zgodba je pripoved o prijateljstvu, ljubezni in sreči. Nakit nas spremlja vsak dan in ustvarja spomine, prav zato mora biti izdelan iz materialov, ki so kos našim dnevnim podvigom. Borboleta naju je prepričala, ker deluje tudi na humanitarni noti, predvsem izstopa njeno sodelovanje z Unicefom.

Že komaj čakava, da vam predstaviva naslednjega oblikovalca oz. oblikovalko ali morda znamko.

Maja Ferme in Sabina Smolnikar


Oblačila: Maja Ferme Fashion
Nakit: Borboleta


Photo by Dušan Smolnikar

1 comment:

Powered by Blogger.

Instagram

Follow me on @sabinasmolnikar